Elumen Q & A

Kysymyksiä ja vastauksia Elumen hiusväristä

Elumen voittaa tavalliset hiusvärit sekä hoitavuudessa että värinkestossa. Hiuksesi kiiltävät ja väri pysyy kirkkaana viikon sijasta kuukausien ajan. Mainospuheiden mukaan Elumenissa on 76% enemmän värinintensiteettiä, kuin hapetekestovärissä ja 37% enemmän kiiltoa. Elumenista löytyy laaja valikoima värejä ja ne ovat vapaasti sekoitettavissa keskenään.

Elumenin vaikutus perustuu suoravärjäystekniikkaan eikä värjääminen siten vahingoita hiusta. Se ei sisällä hapetevärien vaaralliseksi todettuja kemikaaleja ja sopii siksi myös alle 16-vuotiaiden ja raskaana olevien hiusten värjäämiseen.

Elumenissa ei ole vetyperoksidia, ammoniakkia tai PPD:tä eikä se sisällä fenylenidiamiineja tai sen johdannaisia.

Ei, Elumen vain lisää väriä hiukseen. Sitä voi kuitenkin käyttää vaaleissa ja vaalennetuissa hiuksissa esimerkiksi taittamaan pois keltaisuutta. Tähän suosittelemme light-sävyistä erityisesti SV10:tä ja AB9:ää.

Yleisesti ottaen värit, joissa on mainittu esimerkiksi ASH ovat kylmiä ja värit, joissa on mainittu esimerkiksi GOLD ovat lämpimiä. Kylmät sävyt taittavat yleensä vihreään ja lämpimät yleensä punaiseen.

Elumenin sävyt ovat melko tummia suhteessa numeroon. Kun 1 on tummin mahdollinen ja 10 on vaalein mahdollinen, Elumenin kohdalla on hyvä ajatella kukin sävy asteen verran tummemmaksi. Väriä voi sutaista valkoiselle paperille ennen levittämistä ja laveerata Clearilla, jos se vaikuttaa liian tummalta. Lisäksi kaikkia sävyjä voi sekoittaa keskenään. Saattaa mennä muutama yritys ennen kuin löydät oikeat sekoitussuhteet, joten älä lannistu!

Elumeniin tuli syksyllä 2019 kaksi uutta sävyä, jotka antavat sataprosenttisen harmaanpeiton: NN6 ja NN8. Muut sävyt eivät peitä, mutta häivyttävät harmaita luonnollisesti. Muiden sävyjen harmaanpeitto on noin 30%.

Yhdestä pullosta riittää 3-4 kertaan pelkän juurikasvun värjäämiseen. Lyhyisiin hiuksiin väriä menee noin 50 ml, olkapäille yltäviin hiuksiin noin 100 ml, lapaluihin yltäviin noin 150 ml ja häntäluuhun yltäviin noin 200 ml. (Psst, huomasithan, että Toolsissa on kätevä mitta-asteikko!)

Hiusten pituuden ja paksuuden lisäksi tarvittavaan määrään vaikuttaa ennen kaikkea hiusten huokoisuus. Väriainetta saattaa kulua ensimmäisillä kerroilla merkittävästi enemmän, koska Elumen käytännöllisesti katsottuna rakennepaikkaa hiusta.

Väri haisee kosmetiikalle. Sen koostumus on hieman geeliä juoksevampaa, melkein kuin hoitoainetta.

Elumen pysyy haalistuessaankin saman värisenä, mutta sen kirkkaus vähenee ja siitä tulee niin sanotusti läpinäkyvä.

Returnin lisäksi esimerkiksi vaalennuspesut, öljyhoidot ja syväpuhdistava shampoo auttavat värinpoistossa. Lue Saara Sarvaksen kokemuksia aiheesta täältä.

Elumen on helpompi saada pois hiuksesta, kuin tavallinen hiusväri, mutta ei ole sataprosenttisen varmaa, että hius palaa alkuperäiseen väriinsä.

Elumen säilyy samalla lailla, kuin muutkin suoravärit, eli korkki kiinni ja kaappiin.

Goldwell on jakanut Elumenin värit osastoihin niiden sävyn mukaan eli kylmiin ja lämpimiin. Hehkuvat, erittäin pigmenttiset sateenkaarisävyt ovat Pureja.

Kyllä, Elumenin päälle tarttuu tavallinen hiusväri, mutta kerroksia saatetaan tarvita useampi.

Elumen-värjäyksiä löytää Googlen kuvahaulla, Youtubesta ja esimerkiksi Pinterestistä.

Tämän ammattilaisvärin mukana ei tule ohjeita, joten olemme koonneet käyttöohjeet sivuillemme.

Väri ei valitettavasti toimi, mikäli sen sekoittaa hoitoaineeseen. Elumen itsessään on niin pigmenttinen ja pysyvä väri, ettei se useimmissa tapauksissa tarvitse värinaamioita tai muuta ylläpitoa.

Suosittelemme kokeilemaan Preparea, joka lisää hiusten happamuutta sekä optimoi hiusten sähkövarauksen. Varmista, että hiukset ovat puhtaat ja kuivat, sillä rasvoittunut hiuspohja saattaa huonontaa värin tarttumista. Lue lisää käyttöohjeesta.

Elumen kuivuu hiuksen pintaan eikä vaikutusajan pidentämisellä saavuteta parempia tuloksia. Vaikutusajan pidentämisestä ei kuitenkaan itsessään ole mitään haittaa eli sävystä ei tule esimerkiksi tummempaa, jos väriaine onkin päässä kaksi tuntia.

Väritahrat lähtevät iholta pesujen myötä, mutta sarjassa on myös puhdistusaine nimeltä Clean. Pinnoilta värin saattaa saada pois esimerkiksi ikkunanpesuaineella, hankausnesteellä tai desinfiointiaineella. Tekstiileistä väri lähtee konepesussa.

Pelkän kiiltokäsittelyn ja hiusten kunnon parantumisen edut saat käyttämällä väritöntä Clearia.

Hiuksessa olevat huokoiset kohdat hajottavat valon, jolloin hiukset saattavat näyttää kiillottomilta ja elottomilta. Elumenin väriaine täyttää hiuksen huokoisia kohtia ja korjaa siten hiusrakennetta.

Sarjaan kuuluu esikäsittelyaine Prepare, hellävarainen shampoo Wash, Lock eli värisinetti, hiuksiin jätettävä hoitosuihke, tehohoito Treat (poistuva), värinpoistoon tarkoitettu Return, Clean ihovärjäytymien poistaja sekä tietysti itse värit ja Elumen Tools -niminen värin levitystyökalu. Syksyn 2019 uutuustuotteet ovat Thickener, Conditioner ja Mask.

Elumenin toiminta perustuu suoravärjääviin väripigmentteihin, jotka imeytyvät syvälle hiukseen luonnollisella sähkövarauksella. Normaalitilassa hiuksessa on negatiivinen varaus, kuten on myös happaman pH:n omaavassa Elumenissa. Happaman pH-arvonsa ansiosta väriaine muuttaa hiuksen oman varauksen hetkellisesti: hiuksen sisäinen varaus muuttuu positiiviseksi ja vetää negatiivisesti varautuneet väripigmentit hiukseen magneetin lailla. Koska väripigmentit ovat niin pienikokoisia ja niitä ympäröi kalvo, joka estää niitä tarttumasta toisiinsa, onnistuvat ne pääsemään syvemmälle hiukseen. Värimolekyylit ovat suojattuina hiuksen sisässä poissa ulkopuolisilta rasitteilta, mikä takaa poikkeuksellisen värinkeston.

Elumenin hiusvärit eivät sisällä ammoniakkia tai hapettavia ainesosia. Kaikissa väreissä on samat perus ainesosat. Ainoa ero värien välillä on niissä olevat suoraväripigmentit sekä niiden suhde. Perus ainesosat ovat vesi, propyleeni karbonaatti, ksantaanikumi jne. Lisätietoa ainesosista täällä. Jokaisella tuotesivulla on lista ainesosista kyseisessä tuotteessa.

Elumenin pH-arvo on erittäin alhainen (3) eli hapan. Hius on luonnostaan positiivisesti latautunut ja se vetää hapanta (negatiivisesti latautunutta) väriä puoleensa.

Hoitotuotteiden pH on lähellä ihon pH-arvoa (4,7): shampoon pH on 3,73, hoitoaineen 3 ja hoitosuihkeen 4. Hapan shampoo sulkee hiussuomut eikä kuivata hiuspohjaa.

Suoraväri tarkoittaa väriä, joka toimii ilman hapetetta.

Permanent väri on kestoväri. Se muuttaa hiuksen pigmentin pysyvästi. Kestoväreistä valikoimassamme on Elumenin lisäksi Nectaya ja Topchic.

Semi-permanent on sävyte. Se on väri, joka pysyy hiuksissa jonkin aikaa, mutta kuluu pesujen myötä pois. Sävytteistä valikoimassamme on Soft Color. Semi kestää hiuksissa yleensä noin 5-12 shampoopesua.

Demi-permanent on kevytväri, joka kestää hiuksissa sävytettä pidempään. Näistä valikoimassamme on Colorance. Demi pysyy hiuksissa yleensä noin 12-24 pesun ajan.

Molempia voidaan käyttää tummentamaan tai kirkastamaan omaa väriä ja niiden vaikutusaika värjätessä on kestoväriä lyhyempi. Kummassakaan ei ole ammoniakkia. Demi-permanentissa on ainesosia, jotka aukaisevat hiusrakennetta hitusen, jotta väri läpäisee sen. Semi-permanent vain lisää väriä hiuksen pintaan. Sävyte ja kevytväri lähtee nopeammin syväpuhdistavalla shampoolla. Niistä ei jää näkyvää juurikasvua, mutta ne eivät peitä harmaita.

Sävytteen tai kevytvärin voi laittaa kestovärin päälle ja päinvastoin.

Kiitos Goldwellin nerokkaan mestarin väripaletin, Goldwellin eri värisarjojen (Topchic, Colorance ja Nectaya) sävyt ovat suoraan yhteensopivia.